Segítek

pszichologus_szekesfehervar

 EGYÉNI KONZULTÁCIÓ

 

Az élet néha olyan helyzetbe sodor, amely meghaladja erőnket, erőforrásainkat, legyen szó akár egy feldolgozatlan eseményről vagy egy tisztázatlan-lezáratlan kapcsolatról, vissza-visszatérő nehézségről a munka vagy a magánélet területén. A konzultációban történő átbeszélgetés segít a helyzet tisztán látásában, a célok felállításában, valamint a belső erőforrások feltérképezésében. Várom Önöket önbizalomhiány, stressz, párkapcsolati nehézségek, konfliktusok, szorongás, krízisek esetén, vagy egyszerűen csak abban az esetben, ha önismeretét szakember segítségével kívánja mélyíteni.

 

SZÜLŐKNEK

Ha gyermekével kapcsolatban nehézségei vagy kérdései merültek fel, nevelési gondjai vannak vagy egyszerűen csak információra van szüksége gyermeke fejlődéséről,  forduljon bizalommal hozzám. Óvodai/iskolai beilleszkedési nehézségek, válás, testvérféltékenység, szorongás, magatartászavarok esetén is kereshetnek. Felhívom a figyelmet arra, hogy ez nem a gyermek terápiája, hanem szülőkonzultáció.

 

PÁR- ÉS CSALÁDTERÁPIA

Kapcsolatban, családban élni nem mentes a buktatóktól és nehézségektől. Egyes nehézségeket a kapcsolat fejlődése törvényszerűen magában foglal, azaz a legtöbb párt többé-kevésbé érinti. Ilyen például az összeköltözés, a házasságkötés, a gyerek születése. Más gondokkal az élet már “válogatósabb”, itt olyan helyzetekre gondolunk, amely nem mindenkivel, vagy nem mindenkivel bizonyos életszakaszban történik meg, például súlyos betegség, válás, gyász. A nehézségek közös átdolgozása, azokon való túljutás gazdagabbá, tartalmasabbá teszi a kapcsolatot, és ellenállóbbá teszi a jövőbeni gondok ellen is. Párterápiát ajánlok azoknak az együtt élőknek, akik működőbbé, teljesebbé kívánják tenni kapcsolatukat, legyen szó akár két ember kapcsolatáról, akár egy gyermekekkel együtt élő családról.

 

HOGYAN TÖRTÉNIK:

A pszichológiai tanácsadás általában heti egyszeri találkozást jelent. A találkozások időtartama 50 perc. Az első alkalom egy ismerkedő beszélgetés, az azt követő két-három alkalom pedig egyfajta tájékozódás a probléma jellegéről, cél felállítása, illetve ez az idő szükséges ahhoz is, hogy mindkét félben kibontakozhasson az az érzés, hogy tudunk-e együtt dolgozni. Ekkor fogalmazzuk meg az alkalmazott módszereket is.
Bergyár Judit - pszichológus, Székesfehérvár